Cegah Hepatitis A Dengan Gerakan Bawa Tumblr

DBNews (11/12/2019) - Diselenggarakan apel pagi di halaman kantor Pemerintah Kota Banjarmasin dengan Bpk. Machli Riyadi S.H M.H selaku pembina upacara.

Today (11/12/2019) a morning ceremony was held in the courtyard of the Banjarmasin City Government office with Mr. Machli Riyadi S.H M.H as the builder of the ceremony.

Pada kesempatan kali ini, Kepala Dinas Kesehatan Kota Banjarmasin tersebut menyampaikan himbauan kepada seluruh ASN dan Pejabat Struktural agar waspada terhadap wabah penyakit menular Hepatitis A.

On this occasion, the Head of the Banjarmasin City Health Office conveyed the appeal to all ASN and Structural Officers to be aware of this epidemic infectious hepatitis A.

"Pencegahan penyakit Hepatitis A ini berkaitan sekali dengan perilaku hidup bersih, menjaga lingkungan yang bersih dan makan makanan yang bersih juga" ujar beliau dalam apel pagi ini.

"Prevention of Hepatitis A be related to have a clean living behaviour, keep a clean environment and also consume the clean food" he said in this morning ceremony.

Maka dari itu penting bagi kita untuk menerapkan Perilaku Hidup Bersih dan Sehat (PHBS) dan cuci tangan selalu menggunakan sabun. Kerena mencegah lebih baik daripada mengobati. salah satunya dengan cara membawa tumblr ketika berangkat ke kantor dan memberikan bekal kepada anak kita  agar mereka tidak makan sembarangan.

Therefore it is important for us to apply Clean and Healthy Life Behavior (PHBS) and always hand washing using soap. Because prevention is better than cure. one of them is by bringing a tumblr when going to the office and giving a meal box for our children so they not eat carelessly

Selain itu hindari berbagi pemakaian perlengkapan makan, handuk, serta sikat gigi bersama apalagi dengan penderita serta utamakan untuk mendapat vaksin hepatitis A agar menambah sistem kekebalan tubuh terhadap penyakit tersebut.

Other than that, avoid sharing the use of eating equiptment, towels, and toothbrushes especially with sufferers and prioritize getting a hepatitis A vaccine to increase the body's immune system against the disease.