PEMKO Banjarmasin Jalin Kerjasama dengan Kai Kou Kai Medical Group Japan

Dr. Machli Riyadi and officials welcoming Mr. Kazuya Abe (DBnewsphoto)  Mr. IBNU SINA and another officials welcoming Mr. Kazuya Abe...

Dr. Machli Riyadi and officials welcoming Mr. Kazuya Abe (DBnewsphoto)
Mr. IBNU SINA and another officials welcoming Mr. Kazuya Abe, Kaikoukai Healthcare Group Japan (DBnewsphoto)

Banjarmasin (25/11) - In framework of Health HR developers, PEMKO Banjarmasin will cooperate with the Japanese Goverment by representative of Kai Kou Kai Medical Group Japan, Mr. Kazuya Abe has been visited Mayor's Ibnu Sina office and proceed to the office of the health office to meet directly into Health Office Regional Banjarmasin and directly meet Head Office of Health Office Regional Banjarmasin, DR. Machli Riyadi. In this meeting they has been talking about MOU for HR Health Office Regional Banjarmasin especially for professional of midwives, nurses, and doctors staff to work in Japan.

This MOU was signed to increase global competitiveness, for that the Banjarmasin city government collaborated with a Japanese company, Kai Kou Kai Medical Group of Japan, in this meeting directly signed by Dr. Machli Riyadi in his office Banjarmasin Health Office with Mr. Kazuya Abe as a Consultant at the Department of Overseas Strategy of the Kai Kou Kai Medical Group.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banjarmasin (25//11) - Dalam rangka pengembangan SDM Kesehatan, PEMKO Banjarmasin akan bekerja sama dengan Pemerintah Jepang oleh perwakilan dari Kaikoukai Healthcare Group Jepang, Kazuya Abe yang telah mengunjungi kantor Walikota Ibnu Sina dan melanjutkan ke kantor Dinas Kesehatan Kota Banjarmasin untuk bertemu langsung ke Dinas Kesehatan Daerah Banjarmasin dan langsung bertemu Kepala Kantor Wilayah Dinas Kesehatan Banjarmasin, DR. Machli Riyadi. Dalam pertemuan ini mereka telah berbicara tentang MOU untuk Kantor Kesehatan SDM Regional Banjarmasin terutama untuk para profesional bidan, perawat, dan staf dokter untuk bekerja di Jepang.

MOU ini ditanda tangani bertujuan untuk meningkatkan daya saing baik tingkat nasional maupun global, untuk itu pemerintah kota Banjarmasin menjalin kerjasama dengan perusahaan asal Jepang, Kai Kou Kai Medical Group Japan, dalam pertemuan ini langsung ditandangi oleh Dr. Machli Riyadi di kantornya Dinas Kesehatan Kota Banjarmasin bersama Mr. Kazuya Abe sebagai Konsultan Overseas Strategy Department of Kai Kou Kai Medical Group.

DBnews2019/ Enni Rizqa